Fotografiile locurilor turistice pe care nu le poți publica pe Instagram

0 5

Înaltul Turn Eiffel, frumosul Grand Canyon sau Capela Sixtină a lui Michelangelo sunt atracții turistice menite să fie admirate și fotografiate. Cu toate acestea, fotografiatul este limitat, iar în unele cazuri nu ai voie nici să aduci o cameră foto.

Turnul Eiffel

Acest simbol al Parisului este una dintre cele mai fotografiate atracții turistice. Cu toate acestea, pun pariu că nu știai că nu ai voie să faci fotografii turnului iluminat noaptea, pentru ca apoi să folosești imaginea în scopuri comerciale. Iluminatul turnului este protejat de drepturi de autor, iar cel care face fotografia trebuie să plătească pentru dreptul de a folosi imaginea. Dacă faci fotografiile doar pentru tine atunci este ok.

Castelul Neuschwanstein

Acest castel din Germania poate fi fotografiat din exterior, dar nu și din interior. Vizitele în interiorul castelului sunt organizate sub formă de tururi ghidate de 35 de minute, iar fotografierea și filmatul sunt interzise.

Grand Canyon

Canionul este vizitat de peste 4 milioane de oameni în fiecare an, iar turiștii, de multe ori, aleg să meargă pe puntea specială de observație pentru a se bucura de priveliște. Însă acolo este locul unde turiștii nu au voie să facă fotografii. Mai mult, pe punte trebuie să poarte huse pentru încălțăminte pentru a proteja sticla de zgârieturi. Oriunde altundeva ai liber la poze.

Palatul Soarelui Kumsusan

Kumsusan Palace of the Sun (Palatul Soarelui Kumsusan) din Coreea de Nord…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica