FOTO Cum arată cel mai scump Ford din lume, cotat la aproape 4 milioane de dolari

0 13


O mașină specială din seria Ford Mustang a fost cumpărată, la un preț exorbitant, de către un fan al mașinii care a ales să rămână anonim.

Mașina este una specială pentru că a apărut într-un film celebru. Este vorba despre un Mustang GT verde din 1968. Este mașina originală din filmul din același an, Bullitt, condusă în mai multe scene de actorul Steve McQueen.

De-a lungul timpului, mașina a aparținut unei singure familii, pentru decenii întregi. În 2020, aceasta a fost pusă la licitație și a găsit rapid un cumpărător dornic s-o ia acasă, care a fost dispus să plătească 3,74 milioane de dolari pe mașină. Acest Ford a devenit cel mai scump Mustang vândut vreodată la licitație.

Pe de altă parte, a devenit aproape cea mai scumpă mașină de tip American muscle vândută vreodată la licitație. Este acum pe locul doi, după ce în 2014, o decapotabilă Plymouth ‘Cuda din 1971 a fost cumpărată cu 3,78 milioane de dolari.

De ce este acest Ford Mustang atât de important

Bullitt este un film plin de urmăriri de mașini. În multe scene, celebrul actor al vremii, Steve McQueen poate fi observat la volanul acestui Mustang din 1968. De altfel, o anumită scenă este considerată una dintre cele mai bune secvențe de urmăriri auto. Multe filme s-au inspirat apoi din aceasta. O poți urmări aici:

În general, un Ford Mustang GT din 1968 are un motor V8 de 390 inci cubi și ar valora aproximativ 70.000 de dolari în stare bună,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica