Fizicianul care vrea să distrugă gunoiul din spațiu într-un mod cel puțin inedit

0 2

În timp ce citești asta, mii de bucăți mici de resturi aglomerează orbita Pământului. Chiar și sateliți întregi se deplasează prin spațiu, chiar în acest moment. De fapt, un procent uimitor de 60% din cei aproximativ 6.000 de sateliți ai planetei noastre nu mai funcționează.

Aceasta este o problemă, întrucât orice coliziune s-ar putea termina într-un dezastru sau temutul efect knock-on, cunoscut sub numele de “sindrom Kessler”, adică o cascadă de coliziuni care generează noi bucăți de resturi spațiale periculoase care ar putea face orbita Pământului nelocuibilă.

De aceea, fizicianul rus Egor Loktionov sugerează o intervenție extrem de neobișnuită. Și anume, utilizarea laserelor spațiale pentru a topi sateliți neoperaționali în plasmă, relatează Academic Times.

Resturile din spațiu reprezintă un adevărat pericol pentru orbita Pământului

După cum este detaliat într-o lucrare care va fi publicată în curând în revista Acta Astronautica, Loktionov a testat mai multe materiale pentru nave spațiale și cum reacționează la impulsurile de emisii laser.

„Multe modalități de captare a resturilor au fost sugerate până în prezent, puține sunt testate și niciuna nu s-a practicat cu adevărat”, a declarat Loktionov pentru The Academic Times. „Îndepărtarea deșeurilor spațiale cu laser, după părerea mea, ar trebui să ofere un mod mai ieftin, mai fiabil și mai flexibil de a rezolva această problemă care ne…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica