Final de an problematic pentru Volkswagen: cum a reușit Stellantis să învingă grupul german

0 0

Vânzările de mașini de pasageri în Europa au scăzut cu 29 la sută luna trecută, cele mai slabe vânzări înregistrate în această lună, deoarece deficitul de semiconductori a redus oferta de vehicule noi.

Înregistrările în Uniunea Europeană, Marea Britanie și țările Asociației Europene a Liberului Schimb au fost de 798.693, asociația industrială, a anunțat ACEA într-un comunicat.

Hyundai, Kia, Porsche și Smart au înregistrat creșteri ale vânzărilor, în ciuda declinului general al pieței, în timp ce Jaguar și Ford și-au văzut înmatriculările în scădere abruptă.

Scăderea cu 42% a livrărilor a Grupului Volkswagen luna trecută a însemnat că a fost depășit ca cel mai vândut producător auto din Europa de către Stellantis, care a înregistrat o scădere a volumului de 32%. Stellantis a vândut 165.866 de mașini luna trecută, comparativ cu 165.309 de la VW Group.

Grupul VW a întrerupt producția la fabrica sa principală din Wolfsburg, Germania, de multe ori în acest an din cauza lipsei de semiconductori.

Toată industria a fost zguduită

„Ne descurcăm. Încercăm să ne ocupăm de asta”, a declarat CEO-ul Grupului Volkswagen, Herbert Diess, la o conferință la Berlin. „Sper că trecem prin ce e mai rău.”

Grupul VW, ca și alți producători de automobile, acordă prioritate mărcilor și mașinilor sale cele mai profitabile pentru cipuri. Marca Porsche a grupului a crescut vânzările cu 13% în octombrie.

Printre alte…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica