Filmul care a generat conspirații a fost și inspirația britanicilor pentru vaccinare

0 4

Matt Hancock, secretarul britanic pentru sănătate, a dezvăluit că popularul film Contagion al lui Steven Soderbergh a jucat un rol în inspirarea strategiei britanice de vaccinare COVID-19.

În timpul unui interviu acordat rețelei de radio britanice LBC, Hancock a confirmat că vizionase filmul din 2011 în primele etape ale pandemiei pentru a se inspira. Hancock a spus că, deși filmul lui Soderbergh nu era „principala sa sursă de inspirație”, el l-a ajutat să se pregătească pentru lupta mondială de a obține doze de vaccin COVID-19.

„Nu aș spune că filmul a fost principala mea sursă de inspirație în acest sens, dar ceea ce vă pot spune este că știam când vaccinul a fost bun și am avut întotdeauna încredere că va fi, că cererea va fi imensă și ar trebui să fie gata pentru a putea vaccina fiecare adult din țară și nu numai și nu aveam de gând să mă mulțumesc cu mai puțin de atât.”
Matt Hancock

Strategia de vaccinare din Marea Britanie, „ajutată” de Contagion

În film se arată că momentul cu cel mai mare impact din jurul programului de vaccinare nu este, de fapt, înainte de a fi lansat, atunci când oamenii de știință și producătorii lucrează împreună în ritm continuu, ci este ulterior, când e vorba de ordinea priorității. Așa se întâmplă și în realitate, conform lui Hancock.

„Am insistat să comandăm suficient pentru ca fiecare adult să aibă cele două doze, dar am cerut sfatul clinic cu privire la…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica