Ferrari a lansat un nou model: ce stă la baza inspirației pentru Daytona SP3

0 14

Doar cei mai speciali clienți Ferrari vor pune vreodată mâna pe această frumusețe, care a fost inspirată de prototipurile de curse sport din anii 1960.

Noul model cu octan ridicat al Ferrari, Daytona SP3, pune capăt unei lungi așteptări a iubitorilor mașinilor sale din seria Icona, deși s-ar putea să nu fie binevenită de cei care încearcă să reducă emisiile de carbon.

Cu un motor de 840 de cai putere, 12 cilindri, V12, aspirat pe spate, Daytona SP3 aduce un omagiu modelului Ferrari 330 P3/4, cel care a dominat cele 24 de ore de la Daytona în 1967.

Daytona SP3 va fi produs în 599 de unități, cu un preț de 2 milioane de euro, în Italia. Livrările vor începe la sfârșitul anului viitor și este de așteptat să fie finalizate în 2024.

Ferrari și-a prezentat cel mai recent model Icona, în momentul în care noul director executiv, Benedetto Vigna, trasează viitorul producătorului italian de mașini sport de lux  către electrificarea completă.

Vigna este un veteran al industriei tehnologice care a devenit CEO al Ferrari și care a promis că va livra primul vehicul complet electric sub marca Ferrari în 2025.

Un model așteptat de trei ani

Între timp, fanii Ferrari au așteptat mai bine de trei ani lansarea unui nou model Icona după Monza lansat în anul 2018.

Ferrari Icona sunt mașini de serie produse în număr limitat, rezervate colecționarilor privați ultra bogați și care sunt inspirate de modele legendare din trecut.

Recunoscută…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica