Fenomenul viral cu Dacia: de ce mașina românească le pune probleme străinilor

0 5

Probabil că pentru tine Dacia nu mai are niciun secret. O știi din copilărie, ai călătorit cu unul dintre noile modele sau probabil că deții o așa mașină. Nu-i la fel pentru străini. Și acum au ajuns să fie ironizați pe internet dintr-un motiv de altfel firesc.

Dacia e una dintre mașinile care au ajuns în jocurile video. De la Grand Theft Auto, unde te puteai plimba cu un model 1300 sau cu un Logan, până la PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS. Acesta e unul dintre titlurile de mare succes din ultimii ani și cel mai des îl găsești scris PUBG. Da, există Dacia în acest joc și poate fi găsită pe harta Erangel. E vorba de un model 1300, clasic.

Străinii nu știu să pronunțe Dacia

Problema e însă că străinii, în special vorbitorii de engleză, nu știu cum ar trebui pronunțat numele mașinii românești. Pentru noi e la îndemână, dar pentru alții e aproape imposibil să nimerească.

Conform publicației BGR India, cei mai mulți pronunță daa-see-ah. Ceea ce, fonetic, în română ar fi așa: deisia. Ei bine, în engleză, Dacia se pronunță astfel: daa-chi-uh. La fel, fonetic, ar suna așa: dașia.

Problema rămâne însă în filme și seriale, unde fie este vorba de vreun nume de personaj, fie chiar e vorba de mașină. Cel mai des se ajunge la forma deișia.

În caz că Dacia va deveni și mai populară, eventual cu noua mașină, poate ar trebui să fie mai mare promovarea pronunțării corecte.

În altă ordine de idei, despre…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica