Fenomenul extrem din urmă cu 42.000 ani care a schimbat complet viața de pe Pământ

0 2

E foarte probabil ca, dacă în urmă cu 42.000 de ani nu pornea un dezastru climatic, viața pe Pământ în acest moment să fi arătat cu totul altfel și un alt tip de oameni să fi trăit aici.

Conform celor mai noi cercetări în domeniu, în urmă cu 42.000 de ani câmpul magnetic al Pământului s-a schimbat și a provocat o catastrofă climatică. Această activate, de altfel deja cunoscută, s-a întâmplat de numeroase ori de-a lungul ultimilor 4,5 milioane de ani de existență a Pământului.

Dacă polii s-ar inversa acum, inversarea ar perturba grav rețelele de comunicații. Mai mult, clima este schimbată radicală față de starea actuală, conform cercetării citate de LiveScience. Inversarea de scurtă durată a polilor magnetici din urmă cu aproximativ 42.000 de ani a provocat dereglarea climei la nivel mondial și a dus la extincții în masă și remodelarea comportamentului uman.

„Odată ce am stabilit momentul exact din înregistrarările kauri am putut vedea că a coincis perfect cu înregistrările schimbărilor climatice și biologice din întreaga lume.”
Alan Cooper, autorul principal al studiului

Extincția care a lăsat loc de dezvoltare pentru oameni

Perioada schimbării polilor magnetici coincide cu începutul extincției megafaunei din Australia și cu dispariția neanderthalienilor din Europa.

Aceasta nu e însă prima cercetare pe acest subiect. Dar e prima care să coreleze fenomenul schimbării polilor cu extincția. Spre deosebire…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica