Fenomenul bizar din anumite țări: plasticul, mai ecologic decât hârtia

0 0


Oamenii de știință de la Universitatea Tehnologică Nanyang (NTU) au descoperit că pungile de plastic sunt mai ecologice decât pungile de hârtie și bumbac, contrar credinței populare.

Echipa de cercetare a spus că acest lucru este adevărat în orașe și țări precum Singapore, cu zone metropolitane dens populate, unde deșeurile sunt în cele din urmă incinerate.

Oamenii de știință de la NTU au ajuns la această concluzie după ce au efectuat o analiză a ciclului de viață a cinci tipuri de pungi pentru a evalua impactul lor asupra mediului asociat cu producția, distribuția, transportul, colectarea deșeurilor, tratarea și eliminarea la sfârșitul vieții.

Pungile reutilizabile, din plastic nețesut din polipropilenă, au fost cea mai ecologică opțiune, urmate de pungile de plastic de unică folosință din polietilenă de densitate mare.

Profesorul asistent Grzegorz Lisak, care a condus cercetarea, a declarat că descoperirea că pungile de plastic de unică folosință – tratate corespunzător – sunt mai puțin dăunătoare pentru mediu a fost “surprinzătoare”.

Plasticul e ecologic, dacă îl reutilizezi îndeajuns.

“Este esențial să se evalueze implicațiile de la caz la caz pentru tratarea deșeurilor de plastic”, a spus directorul Centrului de Recuperare a Reziduurilor și Resurselor de la Institutul de Cercetare a Mediului și Apei din Nanyang.

Pungile de plastic reutilizabile trebuie refolosite de patru ori pentru a compensa…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica