Federer, Nadal, Djokovic – corifeii tenisului mondial

0 24

Roger Federer, Rafa Nadal si Novak Djokovic domina tenisul masculin mondial de mai bine de zece ani. Și, ca să fiu mai exact, primul meci dintre Federer și Nadal la un Grand Slam a avut loc în semifinala turneului de la Roland Garros, din anul 2005. Sunt niște ani de-atunci, nu-i așa?

 

Dacă privim pur statistic, 20 de turnee de Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon sau US Open) au fost adjudecate de Federer, 18 de Rafa, iar 16 de Nole Djokovic.

Sunt 54 de turnee de Grand Slam cucerite de cei trei dintre cele 60 jucate în total în ultimii 15 ani.

Este o cifră impresionantă ce scoate în evidență dimensiunea hegemoniei celor trei în tenisul mileniului al treilea.

Dincolo de statistică însă, măreția, dramatismul, magia meciurilor în care sunt implicați cei trei nu este egalată încă de prestațiile altor jucatori.

Și totuși, anii trec. Federer are aproape 38 de ani, Nadal are 33 de ani, iar Djokovic are 32. Nole este și liderul clasamentului mondial masculin, ATP, de o bună bucată de vreme.

După ce și-a adjudecat turneul de la Wimbledon 2019, în urma unui meci epic cu Roger Federer, este tot mai evident faptul că Djokovic țintește coroana de cel mai bun tenismen al tuturor timpurilor.

Asta ar însemna să depășească recordul de titluri de Grand Slam deținut de Roger Federer. Lucrul acesta pare a fi  pe deplin la îndemâna lui Nole, care și-a adjudecat cinci dintre ultimele sase turnee de Grand Slam.

Ce se întâmplă însă cu jucătorii din tânăra generație, unde sunt ei?

Grecul Stefanos Tsitsipas, în vârstă de 20 de ani, este poate cel mai talentat dintre ei. Ar mai fi neamțul Alexander Zverev, 22 de ani, dar și austriacul Dominic Thiem, acesta având deja 25 de ani.

Am văzut victorii izolate, stinghere, timide parcă, ale celor tineri  în fața celor trei zei ai tenisului, dar aștept încă să se întâmple “minunea” ca un turneu de Grand Slam să ajungă în contul celor din Next Gen .

Federer, Nadal și Djokovic alcătuiesc, fără doar și poate, cel mai valoros trio de jucători de tenis din toate timpurile și suntem privilegiați să ne desfătăm cu jocul lor maiestuos.

Adrenalina meciurilor dintre cei trei dar și duelul lor cu reprezentanții noii generații va crește exponential dacă mizați pe confruntarile lor extraordinare.

Aici veți găsi ponturi de la meciurile celor trei regi ai tenisului pe toată durata turneului US Open 2019.

Să ne bucurăm de tenis, de fiecare meci în care cei trei titani, Federer, Nadal si Djokovic fac pledoarie pentru acest sport minunat.

 

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica