Facebook va fi interzis în această țară, pentru ca “unitatea națională” să fie protejată

0 4

Guvernul Insulelor Solomon și-a apărat decizia de a pune o interdicție temporară pe Facebook, o mișcare pe care o dedică unei încercări de combatere a agresiunii cibernetice și a defăimării online.

Interdicția nu a intrat încă în vigoare, însă a stârnit păreri contrariate în mediul online, după ce a fost anunțată săptămâna trecută.

Oficialii comunicațiilor sunt așteptați să se întâlnească cu furnizorii de internet și telecomunicații din Insulele Solomon pentru a discuta despre modul în care vor bloca cea mai mare rețea de socializare din lume.

 

Cum au de gând să interzică cea mai mare rețea de socializare?

Premierul Manasseh Sogavare a declarat Parlamentului că interdicția este necesară pentru a păstra unitatea națională.

“Cyberbullying-ul pe Facebook este răspândit, oamenii au fost defăimați de utilizatorii care folosesc nume false și reputația oamenilor acumulată de-a lungul anilor este distrusă în câteva minute”, a spus el.

“Avem datoria de a cultiva unitatea națională și coexistența fericită a poporului nostru. Facebook subminează eforturile de unire ale acestei țări.”

Sogavare a declarat că interdicția planificată vizează în principal tinerii, dar a spus că are drept scop protejarea lor împotriva “limbajului abuziv” și nu reprezintă o încercare de a-i reduce pe aceștia la tăcere.

Detaliile tehnice exacte despre modul în care ar funcționa interdicția – dacă ar presupune…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica