Facebook ți-a folosit datele ca să-și ajute partenerii și să-și combată rivalii

0 1

Facebook deține o cantitate uriașă de date despre tine și le folosește de multe ori pe acestea pentru a menține succesul comaniei.

O serie de documente obținute de NBC News arată cum compania a folosit datele personale ale utilizatorilor serviciilor sale pentru a ajuta acele companii cu care încheiase parteneriate, dar și pentru a le da bătăi de cap acelora pe care le considera rivale.

Documentele numără în total 7.000 de pagini și constau în comunicări interne precum mailuri, mesaje de pe chat, notițe, dar și prezentări și tabele. Toate provin din perioada 2011 – 2015. De asemenea, 1.200 dintre acestea erau catalogate drept „foarte confidențiale”.

Cum Facebook a folosit date ale utilizatorilor pentru a lupta cu competiția

Informațiile pe care compania le are despre utilizatorii săi sunt multe: de la date legate de relații, prieteni, la date de naștere și până la fotografii. Pe toate acestea, platforma le-a folosit ca avantaj în fața celorlalte companii. Mecanismul era unul simplu: Facebook permitea acces special la aceste date acelor companii cu care colabora. Pe de altă parte, tăia accesul la aceste date acelora pe care le considera potențiali rivali.

De exemplu, Facebook a oferit companiei Amazon acces la datele utilizatorilor săi pentru că organizația lui Jeff Bezos cheltuia bani pe reclame de pe Facebook. În schimb, compania lui Mark Zuckerberg a tăiat accesul la datele utilizatorilor aplicației MessageMe. A făcut asta…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica