Facebook te urmărește în moduri pe care nici nu le știi. Cum poți seta niște limite? 

0 7

Toată lumea știe că Facebook te poate urmări în permanență, însă e posibil să nu fii conștient de modalitățile prin care poți limita asta.

Compania te poate urmări în moduri pe care nici nu le știi. Vestea bună e că poți avea, într-o oarecare măsură, puțin control asupra informațiilor pe care compania le poate obține despre tine.

Folosirea rețelei sociale ar putea părea ca un serviciu gratuit. Totuși, în loc să cheltui bani, plătești, de fapt, cu datele tale personale. Aceste date sunt utilizate în primul rând pentru a-ți afișa publicitate mai relevantă pentru tine, ceea ce la rândul său aduce mai mulți bani companiei lui Mark Zuckerberg.

În esență, compania spune că îți monitorizează activitatea pentru binele tău. Astfel, dacă știe ce faci și ce preferințe ai, îți va arăta reclame mai utile pentru tine. De asemenea, în cazul în care cineva încearcă să se conecteze la contul tău de Facebook dintr-o altă țară, în care nu te afli de obicei, va marca activitatea drept una suspicioasă. Aici, faptul că îți știe permanent locație s-ar putea dovedi destul de util.

Totuși, de cele mai multe ori, compania nu depune suficient efort pentru a-ți proteja datele personale pe care le colectează despre tine. Ne amintim cu toții episodul Cambridge Analytica, de exemplu.

Cum te poate urmări Facebook atunci când intri pe platformă de pe web

În esență, dacă vrei să folosești serviciile companiei, trebuie…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica