Facebook, pedepsită de marile companii: lista celor care și-au retras reclamele de pe platformă 

0 3

Facebook este recunoscută pentru faptul că nu face, nici pe departe, suficient pentru a limita dezinformările și discursul urii de pe platformă. Acum, o listă lungă de companii au decis s-o „pedepsească” și să nu mai investească în reclame pe această platformă.

Mai multe companii au luat hotărârea să nu mai afișeze reclame pe rețeaua socială din cauza lipsei de măsuri cu privire la înlăturarea postărilor care promovează discursul urii, care incită la violență și cele care  răspândesc dezinformări.

Companiile menționează drept unul dintre motive și atitudinea mult prea îngăduitoare cu privire la postările recente ale lui Donald Trump. În iunie, Mark Zuckerberg a refuzat să ia măsuri în urma postării care incita la violență a președintelui SUA, în legătură cu protestele care s-au născut în State din cauza morții lui George Floyd. Companiile s-au unit sub hashtag-ul #StopHateForProfit.

Marile companii care renunță la reclamele de pe Facebook

1. Coca-Cola

Compania a anunțat că va opri toate anunțurile plătite pe toate platformele sociale, la nivel global, timp de cel puțin 30 de zile. James Quincey, directorul executiv, a declarat că va folosi timpul pentru reevaluarea standardelor și politicilor sale de publicitate și îi va anunța pe partenerii săi de socializare că așteaptă din partea lor o mai mare responsabilitate, acțiune și transparență.

2. Verizon

Verizon spune că își va întrerupe…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica