Facebook dezvăluie modalitatea prin care face bani cu WhatsApp

0 1

De când Facebook a plătit o sumă enormă de 19 miliarde de dolari pentru a cumpăra WhatsApp în 2014, investitorii s-au întrebat cum va încasa achiziția, mai ales după ce compania a renunțat la un plan controversat de a vinde reclame în aplicație.

Compania a oferit în cele din urmă câteva detalii despre modul în care folosește WhatsApp pentru a genera vânzări de anunțuri pe celelalte platforme ale sale, Facebook (FB) și Instagram.
Companiile care folosesc WhatsApp pentru a comunica cu clienții și pentru a efectua tranzacții – un grup considerat cheie pentru viitorul aplicației – au putut din 2017 să cumpere reclame pe Facebook și Instagram care includ un buton care permite utilizatorilor să treacă la WhatsApp și să inițieze o conversație cu afacerea respectivă . CEO-ul Mark Zuckerberg a declarat că acum există 1 milion de companii care folosesc acele reclame „click to WhatsApp”.
De asemenea, lansează o nouă funcție: utilizatorii de afaceri vor putea începe acum să creeze astfel de reclame direct din aplicația WhatsApp Business, ceea ce nu era posibil până acum, ceea ce face procesul de cumpărare a anunțurilor mai ușor.
Zuckerberg a făcut anunțul la apelul de câștiguri al Facebook pentru primul trimestru al anului 2021. Compania a raportat vânzări totale trimestriale de publicitate de 25,4 miliarde de dolari, în creștere cu 46% față de aceeași perioadă a anului precedent. A înregistrat câștiguri pe acțiune…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica