Explicația pentru cea mai mare prostie pe care o fac proprietarii de mașini Tesla

0 4

Mașinile Tesla sunt extrem de apreciate, dar există un anumit aspect care mai mult îi încurcă pe șoferi decât să îi ajute.

Printre cele mai interesante părți ale unei mașini Tesla se numără opțiunea Autopilot. Totuși, aceasta are un defect fundamental: numele. Iar acesta este și unul dintre motivele pentru care șoferii cauzează accidente la volanul unei Tesla.

În primul rând, trebuie să înțelegem care este, de fapt, rolul Autopilot și cum funcționează acesta. Pe scurt, Autopilot este un asistent menit să contribuie la creșterea siguranței și să ofere un confort mai mare șoferului din spatele volanului.

În ceea ce privește sistemele automate, există cinci niveluri de autonomie. Sistemul Autopilot pe care mașinile Tesla îl au este clasificat ca fiind abia la nivelul doi, numit Partial Automation sau automatizare parțială. Astfel, vehiculul poate controla atât volanul, cât și pedalele de frână și accelerație, în anumite circumstanțe. Totuși, după cum îi spune și numele, asistentul nu ajută decât parțial șoferii. Aceștia trebuie să monitorizeze constant condițiile de drum și să continue să conducă cu atenție. Ceea ce înseamnă că mâinile tale ar trebui să fie în permanență pe volan, după cum menționează chiar compania pe site.

Numele Autopilot este unul prost ales de Tesla

Aici încep problemele. Când auzi cuvântul „autopilot” probabil îți imaginezi că treaba ta s-a încheiat și e rândul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica