Experții se tem că următoarea pandemie ar putea fi creată de teroriști

0 6

Experții spun că virusul COVID-19 a apărut aproape sigur în mod natural, mai degrabă decât să fie bioinginerizat. Dar asta nu înseamnă că următoarea pandemie nu va implica un virus mortal proiectat în laborator, așa cum susține un om de știință de la Harvard, Vivek Wadhwa într-un nou eseu din Foreign Policy.

„Acum este prea târziu pentru a opri răspândirea globală a acestor tehnologii – cutia Pandorei a fost deschisă”, a scris el. „Trebuie să tratăm pandemia de coronavirus ca o repetiție completă a ceea ce urmează – din păcate, aceasta include nu numai virusurile care provin din natură, ci și pe cele care vor fi proiectate în mod deliberat de oameni”, completează acesta.

Acest lucru se datorează în principal unei revoluții tehnologice în ingineria genetică, potrivit lui Wadhwa, care consideră că va oferi biohackerilor instrumentele de care au nevoie pentru a crea agenți patogeni letali. Și nu doar într-un laborator scump, ci dintr-o configurație simplă, ieftină, DIY.

Tehnologia din spatele editării genelor a devenit extrem de ieftină și relativ simplă

Progresele în secvențierea genetică și editarea genelor – în special CRISPR – ne-au permis atât să proiectăm, cât și să edităm gene individuale, rearanjându-le după bunul plac, oferindu-ne controlul asupra unui proces care a preluat funcțiile naturale.

Cercetătorii chinezi au început chiar să editeze genomul embrionilor umani, în unele cazuri…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica