Expediția pentru recuperarea telegrafului de pe Titanic: ce detalii oferă despre dezastru

0 0

Scufundarea vaporului Titanic este unul dintre cele mai cunoscute evenimente din istorie, iar curând am putea avea mai multe detalii despre ce s-a întâmplat.

Un judecător federal din statul american Virginia a aprobat o misiune de recuperare a telegrafului de la bordul navei. Este vorba, de fapt, despre aparatul care a trimis semnale SOS de pe vapor. În ultimele ore în care Titanicul s-a scufundat, operatorii telegrafului wireless au emis o serie de mesaje frenetice prin care cereau ajutor.

Judecătorul american a decis acum că aparatul poate fi recuperat din rămășițele de pe fundul oceanului. De altfel, decizia este o victorie pentru RMS Titanic Inc., o companie privată cu drepturi exclusive de salvare a artefactelor de pe navă. Aceasta purtat o luptă legală de zeci de ani pentru a câștiga dreptul de a extrage echipamentul și alte artefacte de pe navă.

Potrivit judecătoarei care a încuviințat expediția, Rebecca Beach Smith, recuperarea telegrafului va contribui la moștenirea lăsată de pierderea Titanicului, dar și atât a celor care au supraviețuit, cât și a celor care au murit în cadrul tragediei.

Ce detalii despre dezastru a dezvăluit telegraful de pe Titanic

Telegraful a fost singurul instrument prin care oamenii de pe vapor au putut comunica cu exteriorul. Astfel, prin intermediul acestora, au fost transmise toate mesajele de la bord, care arată ce s-a întâmplat, de fapt, în ultimele ore ale scufundării. Ultima transmisie,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica