Există de milioane de ori mai mult microplastic în oceane decât se credea anterior

0 5

Cercetătorii știu că există foarte mult microplastic în apele oceanelor, însă noi studii arată că această cantitate este mult mai mare decât credeau.

Cercetătorii au analizat probe de apă oceanică și au ajuns la concluzia că fiecare metru cub de apă poate fi contaminat cu un milion de ori mai multe bucăți de microplastice decât sugerează studiile anterioare. Ca să înțelegi mai bine gravitatea situației, fiecare 1.000 de litri de apă conțin aproximativ 8,3 milioane de plastic.

Motivul pentru care discrepanța este atât de mare are legătură cu tipul de microplastic implicat în cercetare, dar și cu modul în care oamenii de știință încearcă în mod tradițional să măsoare cantitatea de microplastice din apele mării.

Până acum, aceștia foloseau plase cu ochi minusculi, suficient de mici pentru a colecta bucăți de plastic cu un diametru de o treime dintr-un milimetru.

Cât microplastic e, de fapt, în oceane

Numai că, de-a lungul timpului, particulele de plastic se degradează progresiv în bucățele din ce în ce mai mici. Astfel, toate particulele mai mici decât ochiurile plasei rămâneau în urmă. În timp ce aceste plase erau suficient de mici pentru a filtra planctonul, erau, de fapt, prea mari pentru a putea colecta cele mai mici particule de plastic, cunoscute sub numele de mini-microplastice.

Cu această limitare în minte, echipa de cercetători a ajuns la concluzia că trebuie folosită o altă metodologie pentru a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica