Există aplicația care urmărește utilizatori ca să știe dacă sunt infectați. De aici încolo poate fi dramatic

0 0

Pe fondul pandemiei, țările apelează și la soluții diferite de monitorizare a populației. O idee nouă e să facă asta printr-o aplicație pe telefonul cetățenilor. Urmarea, pe termen lung, ar putea fi însă dezastruoasă.

Israel are un renume destul de puternic în lumea spionajului, atât intern, cât și extern. În aceste vremuri, această țară a activat o tehnologie care permite spionarea cetățenilor. Până acum era folosită doar pentru operațiuni în afara țării. În mai puțin de-o săptămână, Israel a mai venit cu o idee: aplicația care să urmărească traseul utilizatorilor.

Aplicația se numeste HaMagen – rulează pe Android și iPhone – și, în esență, urmărește traseul utilizatorilor și compară cu datele altor utilizatori. Ideea, în principiu, este utilă. Monitorizează locațiile prin care au trecut utilizatorii, compară cu cetățeni dovedit infectați cu SARS-CoV-2 și poate oferi date despre posibile cazuri noi.

Rețeta Israel, de succes sau nu, creează un precedent periculos pentru spionarea cetățenilor

Cele două momente din Israel, comunicate public și știute, marchează într-o notă nefericită această perioadă. Practic, pentru că cetățenii nu respectă mereu regulile, statele recurg și la astfel de măsuri.

În aceeași notă, Polonia a pregătit o aplicație prin care să urmărească ce fac cetățenii în carantină. Aceasta permite localizarea lor mai eficient decât ar face-o oameni dedicați (care…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica