Epic Games, fondatorii jocului Fortnite vin la DEV.PLAY 2018

0 5.987

Dev.Play este conferința anuală dedicată industriei producătoare de jocuri video. Acesta va fi organizată de RGDA pe 4-5 octombrie, în București în cadrul Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City, a anunțat un parteneriat cu Epic Games. Cunoscuta companie dezvoltatoare de jocuri video și de tehnologii pentru motoare grafice cross platform va fi prezentă în cadrul evenimentului cu un spațiu dedicat Unreal Engine, unde dezvoltatori indie locali și din regiune vor expune jocurile realizate cu ajutorul acestui motor grafic iar specialiști ai Epic Games vor oferi mai multe informații despre instrumentele de dezvoltare pe care le oferă.

Epic Games a dezvoltat de-a lungul timpului titluri recunoscute internațional precum Unreal, Gears of War și Fortnite, cel mai popular joc al momentului, cu 125 de milioane de jucători înregistrați.  Printre specialiștii Unreal Engine care vor veni se numără și Sjoerd De Jong, senior engine evangelist , el fiind prezent și în martie, în Bucuresti la Dev.Play Spring Workshop.

Arta este una dintre temele principale ale conferinței, astfel că specialiști din industrie precum Chris Evans, șeful echipei de animație video in-game al studioului Blizzard Entertainment și Ashab Martin, freelance art director și concept designer, se vor alătura ediției DEV.PLAY de anul acesta.

Mai mult, în cadrul conferinței DEV.PLAY 2018 va fi prezent și Aleksander Kauch, de la 11bit Studios. Aleksander Kauch are o experiență bogată în programare, game arhitecture și dezvoltare de jocuri, iar în prezent ocupă postul de lead game programmer în cadrul 11bit Studios, luând parte la dezvoltarea unor titluri precum This War of Mine, Frostpunk și seria Anomaly.

Pentru al doilea an consecutiv, Nordic Game aduce în România competiția Discovery Contest, care oferă dezvoltatorilor indie o nouă șansă de a-și prezenta proiectele selectate în cadrul unor sesiuni live. Competiția va avea loc la DEV.PLAY 2018 by RGDA iar mai multe detalii, cât și lista completă a premiilor, vor putea fi găsite pe site-ul evenimentului. Breadcrumbs Interactive, studioul românesc câștigător în cadrul ediției DEV.PLAY 2017 cu jocul Yaga, a obținut locul I și în finala Nordic Game Discovery din Malmo, Suedia.

În plus, DEV.PLAY 2018 by RGDA va fi gazda ceremoniei de decernare DEV.PLAY Awards Gala în cadrul căreia vor fi premiate jocurile românești prezentate pe parcursul evenimentului în cadrul unui Indie Game Showcase. Expoziția de jocuri indie dispune de locuri limitate iar înscrierile se pot face până pe data de 5 septembrie 2018, pe pagina oficială DEV.PLAY.

Conferința DEV.PLAY 2018 by RGDA va avea loc pe 4-5 octombrie, la Grand Cinema and More din Băneasa Shopping City. Bilete sunt deja puse în vânzare pe site-ul evenimentului și pe pagina de facebook Dev.Play Conference. Tot aici veți găsi mai multe informații despre eveniment și veți putea urmări ultimele actualizări publicate de organizatori.

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica