eMAG și Vodafone, amendate cu mii de euro. Cât de mari au fost problemele?

0 0

eMAG, Vodafone și Enel se alătură listei de companii amendate pentru că n-au respectat regulamentul european de protecție a datelor. Astfel, Vodafone a „reușit” să ia o amendă de 23.000 de euro.

În cazul eMAG, amenda pe motiv de nerespectare GDPR a venit pe motiv că, la sfârșitul lui 2019, a transmis unei persoane fizice un mesaj comercial, deși la începutul anului 2019 operatorul îi confirmase acesteia dezabonarea de la comunicările comerciale. Practic, a făcut un pic de spam, cu intenție sau fără.

Companiei Dante International, care controlează eMAG în România, i s-au aplicat și două măsuri corective. Astfel, operatorul a fost obligat să implementeze solicitarea persoanei fizice de a-i fi dezactivată din baza de date setarea privind transmiterea pe adresa de sa de mail a mesajelor comerciale, în termen de 3 zile lucrătoare de la comunicarea procesului-verbal.

Totodată, eMAG a fost obligat să ia măsuri, astfel încât să fie respectate prevederile art. 21 din Regulament, în termen de 20 zile de la data comunicării procesului-verbal — Art. 21 alin. (3) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, prevede că „în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării în scopul marketingului direct, datele cu caracter personal nu mai sunt prelucrate în acest scop.”

Vodafone a primit o amendă de 23.000 de euro

Vodafone a fost acuzată de o clientă că a solicitat o ofertă pe telefon, prin intermediul site-ului…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica