Elixirul vieții tocmai a fost descoperit: cum a fost descifrat codul secret al alchimiștilor

0 2


Cartea pe care nimeni nu a putut-o citi timp de patru sute de ani tocmai a fost descifrată. Iată care e codul secret al alchimiștilor, dezlegat prin spargerea unui cifru.

Manuscrisul cu titlul ”Hermeticae Philosophie medulla”, care a fost scris cifrat în latină de alchimistul John Dee și fiul său Arthur în secolul al XVII-lea, nu l-a putut citi nimeni vreme de peste patru sute de ani.

Acum, cercetătoarea Megan Piorko a reușit acest lucru, împreună cu alți colegi, spărgând codul secret al cărții, ce conține formula vieții veșnice, scrie Atlas Obscura.

Vechiul secret al alchimiștilor conține elixirul vieții

Piorko și-a făcut teza de doctorat la Universitatea de stat Georgia, din Statele Unite, despre alchimistul Arthur Dee, care a trăit în secolele al XVI-lea și al XVII-lea. Într-o zi, aflată la Londra, Megan a descoperit ciudata lucrare în arhivele Bibliotecii britanice. Manuscrisul legat în țesătură și piele are 31 de foi din pergament și hârtie. Unele pagini sunt scrise cu susul în jos. Pe una dintre acele pagini inversate a găsit un pasaj neobișnuit, scris într-un cod cifrat.

Una dintre cele mai importante etape în realizarea Pietrei Filosofale, ceea ce alchimiștii au numit crearea „Copilului conjuncției”

În acest mod, Piorko a aflat că textul manuscrisului era codificat și ascundea rețeta alchimiștilor pentru elixirul vieții, sau cum o numeau aceștia ”Piatra filosofală”. Doctoranda a cerut ajutorul unei…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica