Elefant.ro și-a luat amendă pentru că te-a scos din minți cu mailurile

0 5

Elefant.ro a primit amendă pentru un motiv destul de neobișnuit, dar care cu siguranță ți se va părea unul legitim, dacă și tu ai inboxul plin de mailuri.

Probabil și pe tine te enervează când primești prea multe mailuri nesolicitate. În acest caz, autoritățile vin în ajutorul tău și amendează unul dintre cele mai mari magazine online din România.

Magazinul online a fost amendat marți, 15 octombrie, de către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru că a trimis mai multe mailuri nesolicitate.

Magazinul online Elefant.ro a primit amenda pentru că nu a putut oferi dovezi conform cărora ar fi obținut consimțământul prealabil pentru mailurile trimise utilizatorilor.

Elefant.ro a primit amendă în baza Legii nr. 506/2004

„Sancțiunea a fost aplicată întrucât operatorul nu a făcut dovada obținerii consimțământului prealabil expres și neechivoc pentru transmiterea de mesaje comerciale prin e-mail încălcându-se dispozițiile referitoare la comunicările nesolicitate prevăzute de art. 13 alin. (1) lit. q) din Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice”, spune comunicatul oficial ANSPDCP.

Legea pe care Elefant.ro a încălcat-o i-a adus o amendă în cuantum de 10.000 de lei magazinului online. ANSPDCP recomandă societății să ia măsurile necesare respectării…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica