Efectul bitcoin asupra componentelor PC: cum schimbă criptomoneda prețul plăcilor grafice

0 1

Obținerea plăcilor grafice a fost una foarte dificilă pe parcursul anului trecut. Se pare însă că, scăderea bruscă a prețurilor Bitcoin creează o speranță pieței de astfel de componente PC.

Creșterea cererii combinată cu lipsa de cipuri a făcut ca situația să devină destul de dificilă. Deși pare că sfârșitul este departe, la orizont apare o nouă speranță pentru constructorii de PC-uri care doresc să cumpere un Nvidia GeForce RTX 3080. Potrivit partenerului plăcii de bază Nvidia, ASRock, scăderea bruscă a prețurilor Bitcoin, poate afecta și piața plăcilor grafice.

Nu este un secret faptul că prețurile plăcilor grafice sunt puternic legate de piața criptomonedelor. Având în vedere că până la 25% din toate plăcile grafice vândute în primul trimestru al anului 2021 au fost destinate minerilor cripto, cererea a fost determinată în mare parte de minerit. Acel 25% din vânzările GPU se ridică la o cifră uimitoare: până în 700.000 de plăci grafice au fost vândute pentru exploatarea criptografică în doar primele trei luni ale anului 2021.

S-ar putea să existe o lumină la sfârșitul tunelului pentru utilizatorii obișnuiți de GPU, pe măsură ce piața criptomonedelor devine din ce în ce mai volatilă. Luna trecută a fost deosebit de dură pentru pasionații de cripto. Bitcoin, împreună cu alte câteva valute, a suferit o scădere importantă a prețului. În cazul Bitcoin, prețul a scăzut cu zeci de mii de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica