Efectele schimbărilor climatice în România: ce vom ajunge să cultivăm din cauza încălzirii globale

0 3

Aproximativ 70% din suprafața țării noastre se află într-un proces de deșertificarea. Încălzirea globală va duce la schimbarea radicală a culturilor care se pot produce în România.

Într-un interviu acordat celor de la Agerpres, Valeriu Tabără a detaliat modul în care ne afectează schimbările climatice din ultimii ani în România. El este președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu Șișești”. În trecut, a fost ministrul Agriculturii. În opinia sa, România va avea foarte mult de suferit din cauza temperaturilor extreme. Agricultorii trebuie să se adapteze la noile condiții meteorologice prin introducerea de noi culturi.

Irigațiile sunt insuficiente de mult timp în România. Ineficiența acestora a dus la inițierea procesului de deșertificare pe aproximativ 70% din suprafața țării. Culturile actuale de la noi nu mai sunt protejate de temperaturile extreme și, din acest motiv, nu mai pot supraviețui. Fermierii trebuie să schimbe culturile și să planteze hibrizi rezistenți la perioadele lungi de secetă. În același timp, semănatul trebuie să se producă mai devreme, pentru a evita canicula.

”Ce înseamnă schimbările climatice pentru România? O încălzire treptată, care în ultimii 15-20 de ani, a ajuns la 2 – 2,5 grade Celsius. O creştere a temperaturii, fie numai cu o jumătate de grad, influenţează fenomene majore la nivel de ţară. Procesul acesta de aridizare nu a apărut de acum, a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica