Educația, sub semnul întrebării: zece milioane de copii ar putea să nu se mai întoarcă la școală

0 0

Pandemia de coronavirus a ținut multe școli închise și, pentru ca elevii să nu fie privați de educație, s-au căutat și s-au și găsit soluții din zona digitalizării. Numai că teleeducație nu poate fi implementată peste tot. În toamnă, elevii ar urma să se întoarcă la cursuri. Numai că virusul nu a dispărut, iar redeschiderea școlilor e pusă sub semnul întrebării.

Specialiștii din domeniul epidemiologic și nu numai iau în calcul toate scenariile pentru această toamnă. Nu puțini sunt cei care vorbesc despre existența unui al doilea val al pandemiei, poate chiar și mai accentuat. Astfel, redeschiderea școlilor e pusă sub semnul întrebării.

Iar consecințele sunt grave.

10 milioane de copii ar putea să nu se mai întoarcă niciodată la școală – este avertismentul grav transmis de un raport al organizaţiei „Salvaţi copiii”. Iar abandonul școlar este deja în creștere, mai ales în mediile defavorizate.

Educația, pusă la grea încercare din cauza pandemiei

Raportul notează o premieră nedorită: a fost pentru prima dată în istoria omenirii când o întreagă generaţie de copii la nivel mondial şi-a întrerupt educaţia. Cifrele arată în felul următor: până la 9,7 milioane de copii sunt afectaţi de închiderea şcolilor şi există riscul ca aceştia să nu se mai întoarcă niciodată la şcoală, din motive socio-economice.

Iar impactul economic este, de asemenea, urias: ar rezulta un deficit de 77 miliarde de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica