Eclipsa de Lună vizibilă din România: la cât să fii atent ca să n-o ratezi

0 9

Eclipsa de Lună din această seară va fi una parțială. Asta nu înseamnă că fenomenul nu va fi unul spectaculos. Partea bună e că va putea fi observată și din România.

Eclipsa de Lună se va produce în noaptea dintre 16 și 17 iulie. Va fi una parțială și asta înseamnă că Luna nu va intra complet în umbra Pământului. Aceasta va fi vizibilă de pe tot teritoriul țării noastre. Totuși, condiția e ca cerul să fie senin pentru a te putea bucura din plin de fenomen, mai ales pentru că Luna va fi destul de aproape de orizont.

La ce oră vei putea vedea eclipsa de Lună

Ca orice eclipsă, și cea care va avea loc în această noapte are mai multe faze. Eclipsa urmează să înceapă la ora 21:44, însă schimbări vizibile vor putea fi observate abia începând cu ora 23. Atunci, Luna urmează să intre în umbra Pământului, iar partea din dreapta își va pierde din strălucire.

Cea mai spectaculoasă parte și momentul cel mai așteptat la fiecare eclipsă de Lună se va produce la ora 00:21: la această oră va atinge faza maximă. Acesta va fi momentul în care discul selenar se va afla mai mult de jumătate în umbra planetei noastre.

Se va putea observa o schimbare în aspectul Lunii: jumătatea superioară va fi mai roșiatică decât cea inferioară, pentru că aceasta se va afla în penumbră, iar strălucirea va fi mai mare în cazul acesteia.

Procesul prin care Luna va ieși din umbră va începe la ora 2:00, iar eclipsa de Lună va ajunge…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica