E oficial: Bitcoin a devenit monedă de plată cu drepturi depline. Cum a fost posibil

0 0

Criptomonedele au devenit din ce în ce mai utilizate în ultima perioadă. Tot mai mulți oameni acceptă astfel de tranzacții și plăți, iar cea mai populară criptomonedă a reușit să își depășească statutul și să capete drepturi depline, la fel ca orice altă monedă națională. Totul se întâmplă în El Salvador.

El Salvador a devenit prima țară din lume care acceptă în mod oficial Bitcoin ca monedă de plată.

Autoritățile din El Salvador au adoptat o lege care prevede că e Bitcoin a devenit mijloc legal de plată, alături de dolarul american.

Congresul țării sud-americane a votat acest proiect de lege cu 62 de voturi din 84 posibile.

Adoptarea oficială a Bitcoin va aduce numeroase beneficii economiei naționale

Autoritățile din El Salvador speră că această lege va facilita tranzacțiile internațioanele, în contextul în care țara are mulți lucrători peste hotare, care trimit bani acasă, dar care se confruntă cu probleme atunci când doresc să facă astfel de operațiuni. Unele dintre cele mai acute probleme sunte legate de durata prea mare în care se efectuează transferurile către familia rămasă în țară, spun oficialii din El Salvador.

Această lege e deosebit de importantă în El Salvador, dacă ținem cont de faptul că banii trimiși în țară de cetățenii plecați în afară reprezintă aproximativ 20% din Produsul Intern Brut al țării.

De asemenea, e de așteptat ca actul normativ să creeze noi locuri de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica