E haos pe piața de energie. Scumpirile au ajuns în vizorul ministrului

0 0

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că furnizorii de energie din țara noastră au un comportament speculativ. Odată cu liberalizarea pieței, ANRE a aplicat mai multe amenzi, în urma controalelor efectuate la furnizori, dar se pare că e nevoie de noi măsuri, susține oficialul din Guvern.

”Dacă un furnizor şi-ar fi achiziţionat anul trecut pentru portofoliul de clienţi casnici care îl avea energia pentru anul 2021, ştiind, încă de la 1 ianuarie 2020, că la 1 ianuarie 2021 piaţa se va liberaliza…Noi ne-am trezit uitându-ne în piaţă şi discutând cu furnizorii că foarte puţină energie a fost vândută către furnizori pe contracte pe un an de zile. Furnizorii foarte puţini au cumpărat, alţii deloc, iar energia a fost vândută către traderi”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu, la Digi24.

”Dacă tu, funizor, nu ai avut grijă să-şi iei energia în 2020 pentru 2021 (…) şi vii şi spui anul acesta că nu ai curent şi cumperi de pe piaţa zilei următoare, când anul acesta, fiind o cerere mare, preţul este mai mare, înseamnă că nu ai avut un comportament normal, ai avut un comportament speculativ”, a adăugat ministrul.

Potrivit ministrului, creșterile de preț din ultima perioadă nu au ca justificare modificări pe piața energiei, ci pot fi explicate doar prin faptul că furnizorii aplică un comportament speculativ.

”Furnizorii nu s-au obişnuit cu piaţa liberă”

”Furnizorii nu s-au obişnuit cu piaţa…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica