După plecarea lui Steve Jobs, Apple a suferit acum cea mai mare transformare: cine s-a retras de la conducere

0 2

Pentru fanii Apple, timp de câteva decenii, compania a fost sinonimă cu trei nume importante Steve Jobs, Steve Wozniak și Jonathan Ive. Produsele gigantului din Cupertino nu ar fi existat fără ei.

Steve Wozniak a plecat primul de la conducerea companiei, din poziția de co-fondator Apple. A urmat decesul lui Steve Jobs în 2011. Acum, a sosit momentul ca Sir Jonathan Ive să se retragă de la conducerea unei dintre cele mai profitabile companii din toate timpurile.

Pentru ca acționarii să nu fie luați prin surprindere, anunțul că vicepreședintele responsabil de design va părăsi compania Apple a fost făcut în luna iunie a acestui an. După aproape șase luni de la anunț, inevitabilul s-a produs. Numele lui Jonathan Ive nu se mai află în cabinetul de directori al companiei americane. 

Au existat niște speculații în piață, în preajma anunțului că va pleca Jony Ive. Mulți au fost de părere atunci că decizia este motivată de lipsa de interes a lui Tim Cook pentru partea de design. În schimb, actualul CEO al Apple este interesat mai mult de operațiuni, proiecte, profitabilitate. Nu a durat mult până când președintele companiei a clasificat zvonurile ca fiind absurde.

Detaliile de fond ale plecării lui Ive pentru a-și face propria companie de design contează însă mai puțin. Important este rolul pe care l-a avut acest om în realizarea celor mai reprezentative produse care au ieșit din Cupertino. Pe lângă faptul că i-ai auzit vocea…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica