Drogul care ar putea fi folosit pentru a trata alcoolismul

0 2

Ecstasy, cunoscut și sub numele de MDMA, ar putea fi utilizat ca tratament pentru alcoolismul la adulți, sugerează un nou studiu.

Ideea principală este că drogul va permite alcoolicilor să-și confrunte trecutul și să ajute la tratamentul terapiei. Un proces a fost efectuat de o echipă de la Imperial College din Londra, unde dependenților de alcool li s-au administrat doze controlate de droguri de clasă A, în timpul a două sesiuni de psihoterapie, potrivit Metro.

Cercetătorii au crezut că medicamentul ar putea suprima o regiune a creierului cunoscută sub numele de amigdală, care este responsabilă de frică. Prin suprimarea acesteia, pacienții ar putea să se împace cu experiențele lor fără a fi copleșiți.

Se crede că experiențele dureroase din trecut sunt adesea la baza problemelor cu alcoolismul

Profesorul David Nutt, autorul principal al studiului, a declarat: „Acest studiu clinic susține experiența practică a multor lideri în psihiatrie că tratamentele asistate psihedelic, inclusiv MDMA pentru tulburările de sănătate mintală, au potențialul de a oferi rezultate semnificativ mai bune pentru multe grupuri de pacienți”.

Studiul a implicat 14 pacienți care au luat parte la zece ședințe de psihoterapie pe parcursul a opt săptămâni. În timpul a două dintre sesiuni, în săptămânile trei și șapte, li s-a administrat o doză de 125 mg de medicament, urmată de încă 62,4 mg două ore mai târziu.

Fiecare sesiune a durat…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica