Dovada că românii nu mai au încredere în pensiile de la stat: ce s-a întâmplat cu banii în ultimul an

0 2

Din cauza lipsei banilor de la bugetul de stat și a migrației masive a forței de muncă, pensiile de stat din România sunt din ce în ce mai problematice. Din fericire, românii au găsit soluția la această problemă.

Deși în urmă cu aproximativ un an au existat speculații legate de mutarea banilor de la pilonul II de pensii în bugetul de stat, lucrurile s-au lămurit între timp, iar oamenii au devenit mai optimiști când vine vorba de a investi în viitorul lor. Consecințele acestei schimbări de atitudine nu au întârziat să apară, iar fondurile de pensii private s-au bucurat de o creștere impresionantă în ultimul an.

În luna ianuarie a acestui an, aproximativ 77,6 miliarde de lei s-au aflat în activele fondurilor de pensii private obligatorii. Față de aceeași perioadă a anului trecut, creștere este una remarcabilă, aproximativ 23%. Valoarea de mai sus a fost înregistrată pe 29 ianuarie 2021, iar comparația a fost făcută față de 31 ianuarie 2020, conform datelor furnizate de ASF – autoritatea de supraveghere financiară.

Ca referință, titlurile de stat deţineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 52,23 miliarde de lei, respectiv 67%. Pe locul doi de aflau acţiunile, cu 17,2 miliarde de lei (22,16%). Obligaţiunile corporative se situau pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 2,97 miliarde de lei, respectiv 3,84% din totalul activelor.

Trebuie avut în vedere și faptul că, tot pornind de la datele…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica