Donarea de sânge va fi curând istorie: Cercetătorii dezvoltă o metodă rapidă și eficientă pentru a produce celule roșii

0 2

Noua tehnologie reduce timpul de cultură celulară la jumătate și folosește metode de sortare și purificare a celulelor mai eficiente.

Cercetătorii de la Singapore-MIT Alliance for Research and Technology (SMART) au descoperit o nouă modalitate de fabricare a celulelor roșii umane, care reduce timpul de cultură la jumătate în comparație cu metodele existente și folosește un nou tip de sortare și metode de purificare care sunt mai rapide, mai precise și mai puțin costisitoare.

Transfuziile de sânge salvează milioane de vieți în fiecare an, dar peste jumătate din țările lumii nu au suficient aport de sânge pentru a satisface nevoile sanitare.

Abilitatea de a fabrica globule roșii la cerere, în special sângele universal de grupa O, ar aduce beneficii majore celor care au nevoie de transfuzii în tratarea afecțiunilor precum leucemia.

Fabricarea mai ușoară și mai rapidă a eritrocitelor ar avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra băncilor de sânge din întreaga lume și ar reduce dependența de sângele donat, care prezintă un risc mai mare de infecție. Este, de asemenea, esențial pentru cercetarea bolilor, cum ar fi malaria, care afectează anual peste 220 de milioane de oameni și poate chiar permite terapii celulare noi și îmbunătățite.

Cu toate acestea, fabricarea globulelor roșii consumă mult timp și creează produse secundare nedorite, metodele actuale de purificare fiind costisitoare și nu destul de precise și…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica