Distanțarea socială dinainte de virus: cât de departe se țineau românii unii de alții

0 0

Distanțarea socială este printre principalele arme pe care le avem împotriva noului virus și se pare că românii se pricepeau deja la asta înainte de pandemie.

În general, oamenii au comportamente diferite, însă faptul că locuiești într-o anumită țară, cu o anume cultură, ar putea fi motivul pentru care te comporți într-un anume fel. În mare pare, cetățenii unei țări au caracteristici similare. Este și cazul apropierii dintre oameni, care variază de la o zonă la alta sau de la o țară la alta. Un studiu din 2017 arată cât de departe se țineau unii de alții locuitorii diferitelor țări, asta înainte ca o criză precum cea pandemia de coronavirus să-i oblige să respecte distanțarea socială.

Cercetătorii au analizat comportamentul a 9.000 de persoane din 42 de țări pentru a înțelege exact cum este definit spațiul personal în diferite țări. Cu ajutorul unui grafic, le-au cerut acestora să menționeze cât de aproape li se pare normal ca ar trebui să stea un străin, o cunoștință și un prieten apropiat.

Distanțarea socială în România dinainte de pandemie

Dintre toate țările analizate în cadrul studiului, România se află pe primul loc în ceea ce privește păstrarea distanței între străini. În ceea ce privește distanța socială, românilor li se părea normal ca un străin să păstreze o distanță de aproximativ 1,4 metri. Pentru cunoștințe, distanța pe care preferau ca acestea să o păstreze era de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica