Dispozitivele Apple, folosite la diagnosticarea demenței: cum ajută bolnavii de Alzheimer

0 12

În urma unui parteneriat dintre producătorul de medicamente Eli Lilly și Apple, prin intermediul unor aplicații proprietare instalate pe iPhone, au putut fi diagnosticate simptome de demență la bolnavi de Alzheimer în fază incipientă.

Studiul realizat de Eli Lilly a implicat analiza a 113 persoane cu vârste de peste 60 de ani. Pe lângă gigantul din Cupertino, a mai fost implicată în acest proiect compania Evidation Health.

Pentru facilitarea diagnosticării, dispozitivele Apple au fost foloiste în tandem cu dispozitivul Beddit pentru monitorizarea calității somnului. În același timp, au fost create câteva aplicații mobile în colaborare cu experți în domeniul demenței care au fost folosite doar în acest studiu.

Rezultatele concludente ale analizei au fost obținute după aproximativ 12 săptămâni. În tot acest timp, s-au agregat datele de utilizare ale terminalelor mobile și istoricul aplicațiilor instalate în prealabil pe iPhone-uri.

Persoanele cu simptome au avut tendinţa de a scrie mai lent decât voluntarii sănătoşi şi au primit mai puţine mesaje text în total. Ca parte din studiu, cei 113 participanți au fost nevoiți să răspundă în fiecare zi la diverse sondaje formate dintr-o singură întrebare. La fiecare două săptămâni au fost rugați să efectueze diverse activități cât se poate de simple. Printre ele se numără trasarea unei lini între două forme sau atingerea unui cerc afișat într-o aplicație de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica