Directivă europeană: statele membre trebuie să anunţe Comisia cu privire la orice proiect de lege ce conține reglementări tehnice

0 0

Conform tratatelor UE, Comisia poate întreprinde acțiuni pe cale legală – o procedură de încălcare a dreptului comunitar – împotriva unei țări UE care nu implementează legislația UE. Totodată, comisia poate sesiza Curtea de Justiție, care, în anumite cazuri, poate impune sancțiuni financiare.

România trebuie să informeze Comisia Europeană cu privire la proiectul de lege privind tehnologia 5G, în conformitate cu Directiva (EU) 2015/1535, prin care statele membre trebuie să anunţe Comisia cu privire la orice proiect de lege ce conține reglementări tehnice, înainte de adoptarea acestuia, susţin unii analişti din piaţa de telecomunicaţii.

La reuniunea extraordinară a Consiliului European, acesta solicită UE și statelor membre să valorifice pe deplin setul de instrumente pentru securitatea cibernetică a rețelelor 5G adoptat la 29 ianuarie 2020 și, în special, să aplice restricțiile relevante asupra furnizorilor care prezintă risc ridicat pentru activele de bază definite ca fiind esențiale și sensibile în evaluările coordonate ale riscurilor la nivelul UE.

Consiliul European subliniază că potențialii furnizori de tehnologie 5G trebuie să fie evaluați pe baza unor criterii obiective comune.

Potrivit reuniunii Consiliului European care a avut loc zilele acestea, pentru a fi suverană din punct de vedere digital, UE trebuie să construiască o piață unică cu adevărat digitală și să își consolideze capacitatea de a-și…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica