Din nou acasă, cu ajutorul realității virtuale. Povestea incredibilă a unei femei care s-a întors acasă după 70 de ani

0 4

Visul unei femei de a se întoarce acasă, în casa în care a copilărit, a devenit realitate după 70 de ani, grație realității virtuale.

CNN a prezentat povestea lui Hyun Mi, în prezent cântăreață, avea doar 13 ani când a fugit din Pyongyang, Coreea de Nord, cu părinții ei. A crezut că va fi plecată pentru o săptămână, însă au trecut 70 de ani de atunci, iar abia acum femeia a reușit să-și îndeplinească visul de a-și revedea casa părintească.

Femeia și-a pus casca pe cap, iar ce a urmat a emoționat-o teribil

”Am crezut că voi pleca pentru o săptămână, însă acea săptămână s-a transformat în 70 de ani. Asta mă face să plâng”, a mărturisit ea, potrivit Mediafax.

Hyun Mi a părăsit Coreea de Nord în timpul răboiului, alături de părinții ei. Sora ei, însă, a rămas acolo și s-au reîntâlnit după 50 de ani, în China.

Acum, însă, două decenii mai târziu, ea a acceptat provocarea de a lua parte la un proiect inedit, în cadrul căruia mai mulți cercetători i-au recreat casa în realitatea virtuală. Chiar ea a fost cea care le-a dat toate detaliile pe care și le amintea, însă nu se aștepta la ce a urmat.

”Chipurile mamei, tatei, surorilor și al fratelui meu mi-au apărut în față. Am putut să le văd fețele atât de clar. Plâng încontinuu”, a mai adăugat femeia.

Proiectul este, însă, la început, dar cercetătorii își doresc să vină în sprijinul altor bătrâni care și-au părăsit…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica