Dilema care dă peste cap planurile de-a pune oameni pe Marte: se va ajunge la canibalism?

0 2

Ultimele decenii au propulsat specia umană spre călătoriile în spațiu, odată cu dezvoltarea rachetelor. De atunci, 21 de oameni și-au pierdut viața încercând să exploreze Universul.

Dacă până acum aceste decese erau cazuri rare ce nu au ajuns să fie clar reglementate de legislația agențiilor spațiale, acum, odată cu planul NASA de a trimite oameni pe Marte până în 2040, oamenii de știință se contrazic cu privire la ce ar trebui să se întâmple cu trupurile celor decedați în astfel de misiuni.

NASA plănuiește să trimită un echipaj uman pe Marte până în 2040. Călătoria dus-întors ar trebui să dureze trei ani, timp suficient cât să se întâmple o mulțime de lucruri, mai bune, sau mai puțin bune pentru membrii echipajului de la bord.

Deși susțin că probabilitatea de deces e scăzută, pentru că astronauții lansați în spațiu au o stare de sănătate ireporoșabilă, pot avea loc accidente care să ducă la deces. De exemplu, pot apărea fisuri în costumul de astronaut, sau nava poate fi lovită de un micro-meteorit. În aceste condiții, mai ales pe o perioadă de ani de zile în misiune, cresc riscurile de deces.

De asemenea, CEO-ul SpaceX, Elon Musk, a avertizat în mod deschis că „Dacă vrei să mergi pe Marte, pregătește-te să mori”. Există riscuri mult mai mari pentru echipaj odată ajuns la destinație, decât pe parcursul călătoriei, spun experții.

În aceste condiții, cercetătorii se întreabă până…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica