Digitalizarea întârzie în România, dar armata SUA îți arată că e rău și la alții

0 6

Trăim în vremurile în care soluțiile de cloud și de stocare digitalizate sunt întâlnite la tot pasul. Nu prea mai e vreo companie, indiferent de domeniu, care să nu recurgă la noile soluții, pentru a fi sigură că rezistă pe baricade. Noi încă mai avem celebrul dosar cu șină. Dar stai liniștit, că nu se întâmplă doar în România, ci și în SUA.

Dacă nu știai, armata americană încă folosește dischete pentru a-și stoca informațiile sensibile din domeniul nuclear. Practic, acolo sunt ținute documente și fișiere legate de dezvoltarea și testarea acestei componente de ordin militar.

Că doar nu credeai că doar Kim Jong-un, liderul nord-coreean, se joacă la butoanele tehnicii nucleare.

Pe aceste dischete s-ar primi și ordinele de la președintele SUA, dacă, să zicem, Trump s-ar trezi dimineața cu ambiții nucleare. Sistemul este unul antic, care datează din perioada în care internetul nu exista. Prin el comunică decidenții de la centrele de comandă cu cei aflați în teren. 

Se numește Strategic Automated Command and Control System, pe scurt SACCS. E, dacă vrei, echivalentul dosarului cu șină de la noi din țară, un lucru fără de care nu te poți prezenta în multe instituții publice. Ei bine, acest lucru se va schimba.

Armata americană tocmai ce a anunțat că trece la următorul nivel.

Armata SUA intră în era digitalizării

Sistemul de stocare al informațiilor din domeniul nuclear al armatei americane datează din…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica