Digi promite 5G, dar poți să uiți de el când vezi ce poate Wi-Fi 6

0 12

Grupul Digi | RCS-RDS e cel mai nou jucător pe piața 5G. Operatorul a anunțat că debutează în centrul vechi cu o conexiune 5G. Totuși, ar trebui să stai cu ochii pe Wi-Fi 6, noul standard de conectivitate wireless.

Digi a anunțat planul de dezvoltare a rețelei 5G și începe din București. Apoi, de la oraș la oraș, până în 2020 speră să aibă câteva stații active pe care chiar să le poți folosi. Spre deosebire de 4G, unde a debutat cu întârziere, operatorul e determinat ca aici să nu rateze startul.

Unde bagă Digi 5G și de ce contează această tehnologie

Tehnologia 5G, încă în dezvoltare și implementare la fel ca Wi-Fi 6, promite viteze incredibile de acces la internet și-o lățime de bandă fenomenală. Nu sunt cuvinte mari, pentru că așa vor sta lucrurile, dar abia după 2020. Anul acesta și următorul sunt mai mult ani de dezvoltare.

Tehnologia 5G e pe cale să fie adoptată de mai multe țări și reprezintă viitorul internetului de mare viteză și al conectivității de date. Puțin probabil să deții un telefon 5G, dar, dacă ai, atunci o poți testa deja în centrul Bucureștiului, conform promisiunii Digi. Sigur, nu te ajută cu mult, dar operatorul se poate lăuda.

Digi promite, pentru 5G, că fiecare site va avea acoperire prin fibră optică pentru viteze de până la 10 Gbps. Primele stații de bază, instalate în iulie și august cu suportul Ericsson și Huawei, vor fi în București – la food court în mall,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica