Dieselgate continuă: cum au scăpat doi directori importanți Volkswagen, pe banii companiei

0 0

Au trecut cinci ani de la izbucnirea scandalului Dieselgate, dar justiția germană face în continuare eforturi pentru înțelege amploarea scandalului din jurul practicilor grupului Volkswagen.

Doi directori ai grupului Volkswagen au scăpat de orice acuză în cadrul procesului pe marginea Dieselgate contra sumei ”modice” de 9 milioane de euro. Este vorba de directorul firmei Volkswagen, Herbert Diess, şi de preşedintele consiliului de supraveghere, Hans Dieter Pötsch. Cei doi au fost acuzați de manipularea piețelor financiare în contextul fraudelor cu emisii poluante la mașinile din grup.

În mod surprinzător însă, deși grupul Volkswagen le va plăti suma de 9 milioane de euro pentru a fi iertați de statul german, cei doi nu și-au asumat în niciun moment că au greșit, iar compania germană insistă pe faptul că suma va fi achitată pentru binele companiei, nu pentru că directorii au făcut ceva ilegal. „Este în interesul grupului să pună capăt acestor proceduri”, a spus purtătorul de cuvânt al VW.

„Consiliul de supraveghere salută încheierea procedurii” Parchetului din Brunswick (Nord) vizându-i pe cei doi manageri cu rang înalt ai grupului auto Volkswagen AG, care erau din septembrie 2019 în anticamera unui proces în cadrul scandalului motoarelor diesel programate fraudulos, a indicat un purtător de cuvânt. „Consilierii juridici şi reprezentanţii întreprinderii sunt de părere că acuzaţiile împotriva lui Diess şi Pötsch…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica