Dezastrul produs de monede de tip Bitcoin: cât poluează „mineritul” pe web

0 5

Când te gândești la o criptomonedă, ca Bitcoin, probabil nu te gândești că ar putea polua. Până la urmă, e ceva digital, nu cum sunt banii din hârtie sau plastic. Dar poluează. În 2018, „minarea” de astfel de monede a fost un generator imens de dioxid de carbon.

O cercetare Kaspersky, publicată acum, arată că „mineritul” pe web pentru criptomonede de tip Bitcoin a generat aproape 800 de tone de dioxid de carbon în 2018. Altfel spus, acele aplicații care rulează în browserul unui utilizator și sunt folosite să genereze monede digital au consumat circa 18,8 gigawați de energie electrică.

Cât înseamnă un astfel de consum? Ei bine, cam cât consumă Polonia.

De ce „mineritul” pe web a devenit o problemă imensă, nu doar un consumator imens

„Mineritul” web mai este cunoscut și drept cryptojacking de browser. Este o amenințare cibernetică în fața căreia prea puțini utilizatori sunt pregătiți. Poți afla dacă riști să-ți fie exploatat sistemul doar dacă verifici un cod sursă al paginii web sau dacă observi că anumite resurse web supraîncărcă dispozitivele când sunt deschise.

„Mineritul” web este o metodă alternativă de a obține criptomonede, similare Bitcoin.Folosește vizitatorii site-urilor pentru a-și atinge obiectivul. Proprietarii de site-uri convertesc capacitatea dispozitivelor utilizatorilor lor în criptomonede în timp ce browserul utilizatorului este activ sau rulează în fundal. În anumite…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica