Dezastru la testele PISA: cum a ajuns România țara analfabetismului funcțional

0 3


România a obținut cele mai proaste rezultate la testele PISA 2018. Procentul de analfabetism funcțional este în creștere, iar asta înseamnă, între altele, că reformele din Educație au fost puține sau ineficiente.

România a înregistrat un scor dezastruos la testele PISA, cel mai prost rezultat din ultimii nouă ani. Rezultatul testelor organizate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică – OECD – arată că România a ținut-o din rău în mai rău în fiecare an.

Scorul obținut în 2018 este sub precedentele două testări – din 2012 și 2015. De asemenea, procentul de analfabetism funcțional este în creștere față de 2015, ajungând la 44%. Sunt rezultate dezastruoase care arată, de fapt, slaba performanță a sistemului educațional din România.

Reformele promise de cei care au ocupat funcția de ministru al Educației nu și-au atins scopul. Sau, în multe cazuri, au lipsit cu desăvârșire.

Rezultate PISA 2018 – sursă foto: edupedu.ro

România, dezastru la testele PISA

Testele PISA 2018 la matematică înregistrează cea mai mare scădere față de testarea anterioară din istoria acestor teste. Este vorba despre 14 puncte pierdute de România față de PISA 2015 și 15 puncte față de PISA 2012. Rezultatele PISA 2018 pentru Științe sunt și ele mai slabe, diferența față de cele de la PISA 2015 fiind de 9 puncte, iar față de 2012 – 12 puncte, arată edupedu.ro.

Stăm extrem de prost și față de media OCDE –…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica