Detectorul de sarcasm, secretul pentru un internet mai pașnic: cum ne salvează inteligența artificială

0 1

In viața de zi cu zi, folosim adesea replici sau un ton sarcastic, în conversațiile cu prietenii, membri familiei sau chiar colegii de la birou. E simplu să îți dai seama când cineva e sarcastic cu tine, sesizând imediat replicile tăioase, ironia din vorbele sau gesturile sale. Ei bine, ce facem cu sarcasmul în online? Cum îl detectăm?

Recunoașterea atât a semnificațiilor literale, cât și a celor figurative, este crucială pentru înțelegerea opiniilor utilizatorilor cu privire la diferite subiecte sau evenimente din social media

Secolul in care trăim a dus interacțiunea online la un nivel similar interacțiunii fizice. Am ajuns să comunicăm la fel de eficient de la distanță, să reușim să transmitem, prin voce, prin imagine și prin text, aproape ceea ce putem transmite și într-o întrevedere în viața reală.

Spun „aproape”, fiindcă tehnologiei din zilele noastre îi lipsesc, cel puțin deocamdată, elemente de finețe, care presupun o interacțiune mai avansată între persoane.

Spre exemplu, tehnologia telecomunicațiilor din prezent ne permite să ne exprimăm emoțiile, cu ajutorul emoticoanelor.

Dar ce facem atunci când nu putem atașa conversațiilor emoticoane, de exemplu, într-o discuție formală?

Ce facem atunci când o persoană este ironică și nu suntem siguri de felul în care abordează discuția, nu suntem convinși că, într-adevăr, folosește o tonalitate sarcastică la adresa noastră?

Ei bine, iată că tehnologia…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica