Deșeurile din plastic pot fi “băgate la microunde” pentru a genera hidrogen

0 0

Pe lângă numeroasele efecte negative pe care le aduc deșeurile din plastic, acum putem vedea și partea pozitivă a lor, vorbind de o întrebuințare de-a dreptul neașteptată.

Chimiștii au reușit să transforme pungile din plastic și alte ambalaje într-o sursă curată de hidrogen, cu ajutorul microundelor.

În prezent, deșeurile din plastic pot fi convertite în hidrogen folosind alte metode și se dezvoltă deja facilități comerciale pentru transformarea plasticului. Cu toate acestea, o nouă abordare promite eficientizarea procesului, făcându-l mai rapid și scăzând consumul de energie.

Cum devine plasticul hidrogen?

Pentru a confrunta realitatea sumbră a deșeurilor din plastic, Peter Edwards de la Universitatea din Oxford și colegii săi, au căutat o metodă care să îmbunătățească procesele de upcycle.

Deoarece densitatea hidrogenului din pungile de plastic este de aproximativ 14% din greutate, plasticul oferă o posibilă sursă nouă pentru țările care țintesc către hidrogenul produs în mod curat pentru a combate schimbările climatice.

Cele mai multe abordări existente implică mai întâi utilizarea unor temperaturi foarte ridicate de peste 750° C pentru a descompune plasticul în syngas – un amestec de hidrogen și monoxid de carbon. Ulterior, se trece la etapa a doua, în care hidrogenul este separat de CO.

Diferența metodologică implicată de abordarea lui Edwards salvează timp și efort în acest proces.

În schimb, Edwards…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica