Descoperirea istorică despre galaxia noastră explică și gaura neagră din centrul ei

0 12

Misterele din Univers sunt multe, iar unul dintre cele mai greu de descrifrat este legat de gaura neagră din centrul Căii Lactee.

Potrivit unor noi descoperiri, centrul galaxiei noastre a explodat destul de recent, acum 3,5 milioane de ani. Ar fi fost cauzată de Sagittarius A*, gaura neagră din centrul Căii Lactee. Este vorba de o explozie masivă de energie și radiații chiar emanată chiar din centrul galactic.

O echipă de astronomi a descoperit că o sclipire cataclismică de energie ar fi fost declanșată în acea perioadă. Aceasta se numește Seyfert și s-a declanșat în apropierea găurii negre supermasive din centrul galaxiei în care trăim. În acest sens, cercetătorii au utilizat datele colectate de telescopul spațial Hubble.

Ce ne spune gaura neagră despre Calea Lactee

Observația legată de gaura neagră este una importantă pentru o mai bună înțelegere a Căii Lactee. Descoperirea că centrul Căii Lactee a fost mai dinamic decât se credea anterior poate duce la o reinterpretare completă a evoluției sale. Magda Guglielmo, co-autoare a studiului, susține că rezultatele ar putea schimba radical felul în care înțelegem galaxia.

Fasciculul a lăsat și-a lăsat amprenta asupra Curentului lui Magellan. Este vorba despre o fâșie de gaz care s-a extins de la galaxiile pitice vecine numite Marele și Micul Nor al lui Magellan. Fâșia se află la aproximativ 200.000 de ani lumină față de Calea Lactee.

Echipa de cercetare…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica