Descoperirea de pe planeta Uranus care poate rescrie ce știm despre evoluția Universului

0 4

Prin modelarea interiorului planetelor folosind simulări computerizate, o echipă internațională de oameni de știință aruncă o privire mai atentă asupra nucleelor ​​neobișnuite ale lui Uranus și Neptun.

Simularea le-a permis să analizeze procesele termice și electrice din miezul celor doi giganți de gheață, deoarece aceste procese sunt adesea imposibil de reprodus din punct de vedere fizic într-un experiment de pe Pământ.

Cercetătorii speră că simulările lor vor arunca o nouă lumină asupra formării și evoluției acestor giganți de gheață, precum și a câmpurilor lor magnetice.

Cum schimbă descoperirea modul în care privim planetele

„Hidrogenul și oxigenul sunt cele mai întâlnite elementele din Univers, împreună cu heliul”, au spus Federico Grasselli și Stefano Baroni de la Școala Internațională pentru Studii Avansate (SISSA) din Trieste, Italia, autori ai lucrării publicate în revista Nature.

„Este ușor de dedus că apa este unul dintre componentele majore ale multor corpuri cerești. Ganymede și Europa, sateliții lui Jupiter și Enceladus, satelitul lui Saturn, prezintă suprafețe înghețate sub care se află oceane de apă”, au adăugat ei. „Neptun și Uranus sunt, de asemenea, probabil compuse în principal din apă”.

Simulările lor explorează conductivitatea termică și electrică până la scala atomică, pentru simple fracțiuni ale unei nanosecunde.

Ce au descoperit a fost că gheața prezentă în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica