Descoperire incredibilă în știință: variante genetice rare care ar putea împiedica oamenii să ajungă obezi

0 2

Șaisprezece variante genetice rare ar putea proteja oamenii de a fi obezi, susține un nou studiu. Cercetătorii au efectuat „secvențierea întregului exom” – un test genetic extins care analizează mii de gene simultan – la mai mult de 645.000 de persoane.

Astfel, au identificat 16 variante care influențează indicele de masă corporală (IMC), măsurarea standard pentru a determina dacă oamenii au o greutate normală, supraponderali sau obezi. Mutațiile genetice rare din una dintre gene, numită GPR75, au fost asociate cu protecția împotriva obezității.

Persoanele cu cel puțin o copie inactivă a GPR75 cântăreau cu aproximativ 12 kilograme mai puțin și se confruntau cu un risc de obezitate cu 54% mai mic decât cele fără mutație. Purtătorii mutației au avut în medie un IMC cu 1,9 kg / m2 mai mic – o reducere de aproape două puncte, conform studiului.

Constatările oferă potențiale ținte terapeutice pentru tratarea obezității la oameni, potrivit echipei de cercetători. Obezitatea este legată de o varietate de boli umane, inclusiv diabet, cancer și boli de inimă.

Aceste variante genetice rare ar putea preveni oamenii să devină obezi

Studiul a fost condus de cercetătorii de la Regeneron, o companie de biotehnologie din New York.

„Descoperirea variantelor genetice de protecție, cum ar fi în GPR75, oferă speranță în combaterea provocărilor globale de sănătate, la fel de complexe și răspândite ca obezitatea”, a declarat…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica