Dependența de cumpărături, o boală psihică certificată: cum se manifestă

0 3

Este ușor să fii obsedat de shopping online, este incredibil de la îndemână, iar dacă ai un card de credit, nici măcar nu-ți trebuie banii tăi. Îți alimentezi viciul cu banii băncii pe care îi vei da înapoi cu vârf și îndesat.

Niciodată nu a fost mai ușor ca acum să comanzi online tot ce îți trece prin cap, de la hârtie igienică la o combină frigorifică, de la gumă de mestecat la benzile desenate cu Pif ale copilărie tale. În teorie, cumpărăturile pe internet te ajută să câștigi timp, să fii mai eficient în a găsi cel mai mic preț pentru un un anumit produs și în a găsi reduceri la produse de care nici nu știai că ai nevoie.

Zic în teorie, pentru că acea iluzie de eficiență, de fapt, te face să pierzi mai mult timp căutând o grămadă de chestii inutile pe internet. În mod autentic, îți cumperi toate prostiile online doar pentru a-ți da seama foarte târziu că ai o problemă, suferi de o formă de dependență. Fără să-ți dai seama, obișnuitele tale sesiuni nocture de shopping au devenit viciu.

Când faci cumpărături pe internet, te simți mai fericit în acele momente. Un influx de dopamină îți oferă iluzia că vei mai fericit pe termen lung datorită acelei achiziții, dar din ce în ce mai mulți psihoterapeuți sunt de altă părere. Dependența de cumpărături online a ajuns în sfârșit să fie recunoscută ca o boală, iar singurul regret al psihologilor este că a trecut atât de mult timp până…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica